skip to Main Content
CORONA/COVID-19: Vi iakttar hygienriktlinjer i enlighet med Region Skåne. Om du har förkylningssymptom, vänligen ring och boka om din tid.

Artros är en ledsjukdom som påverkar ledbrosket. Broskets uppgift är att ta upp stötar och då leden drabbas av artros minskar broskets höjd och kvaliteten på brosket försämras. Även omkringliggande strukturer så som ledkapsel, ledvätska, ledband och muskler påverkas.

Artros är mycket vanligt förekommande och risken att drabbas ökar med stigande ålder. Debuten är ofta smygande och man kan ha perioder då man är helt symptomfri.

Symptomen är i första hand igångsättningssmärta och stelhet. Har man artros blir man oftast bättre när man är i rörelse, dock är leden känslig för överbelastning. I senare skede av sjukdomen kan man även ha vilovärk.

De vanligaste lederna som drabbas av artros är höft, knä, axel, tumbas, fingrarnas ytterleder och stortåns grundled. Artros i ryggraden kallas för spondylos. Man kan få artros i alla leder som har brosk.

Brosket får sin näring av belastning och därmed är det är av största vikt att träna på rätt sätt. Boka tid hos oss så lägger vi upp ett individuellt anpassat träningsprogram.

Hitta till oss

Jörgen Ankersgatan 12
211 45 Malmö, våning 2

Mellan Davidhallstorg och Triangeln.

Kontakta oss

Tel: 040-611 55 10
Skicka e-post

Betalning

Betalning sker helst via SWISH

Leg. sjukgymnast / fysioterapeut

Leg. sjukgymnast / fysioterapeut

Leg. sjukgymnast / fysioterapeut